Cele doua cuvinte cu care Elon Musk a reusit sa saraceasca milioane de mici investitori

Cel mai bogat om de pe planeta, Elon Musk, a saracit din doua cuvinte milioane de investitori care aveau bani bagati in piata criptomonedelor. Asa cum spuneam si in materialele anterioare, cand Elon Musk spune ceva despre criptomonede vorbele lui au efect devastator in piata.

Dupa ce in urma cu doua saptamani a anuntat ca Tesla a cumparat in ianuarie Bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari, valoarea principalei criptomonede din piata a inceput sa creasca pana a atins o cotatie de 58.000 de dolari, adica aproape dubla, avand in vedere ca la finele lui ianuarie si inceputul lui februarie moneda virtuala se tranzactiona cu 30.000-33.000 de dolari.

In weekend, multimiliardarul a fost intrebat despre criptomonede si de aici s-a declansat cosmarul financiar pe care milioane de investitori in criptomonede il traiesc. Acesta a spus ca monedele virtuale “par ridicate”.

Imediat dupa acesta anunt, Bitcoin a scazut cu 10% ajungand pana aproape de 51.000 – 52.000 de dolari. Ieri, chiar a scazut la 48.000 de dolari, dar acolo deprecierea a fost din alte considerente.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Dupa declaratiile lui Musk, au venit si cele ale proaspatului secretar al Trezoreriei SUA, Janet Yellen, care a afirmat ca Bitcoin are un caracter extrem de speculativ si este ingrijorata pentru investitorii care risca sa-si piarda banii.

Corectia era asteptata de ceva vreme

Mai multi analisti financiari, printre care si cei ai JP Morgan Chase, au avertizat ca o astfel de corectie ar urma sa aiba loc, dar nimeni nu stia cand va fi aceasta. Din acest motiv, au fost foarte multi investitori de talie mare care au asteptat sa se produca aceasta corectie, ca de abia apoi sa intre in piata cu bani.

In aceste conditii, foarte multe dintre criptomonedele de pe piata au pierdut chiar si 25% din valoare in ultimele doua zile, dupa ce, evolutia din ultima luna a reusit sa faca fericiti multi investitori de retail care, daca nu au incasat castigurile, acum se vad nevoiti sa-si priveasca pierderile.

Cum se vad principalale criptomonede in momentul de fata
In prezent, se pare ca Bitcoin a ajuns la primul prag de sustinere, cel de 46.000 de dolari, si se tranzactioneaza in aceasta zona. Moneda dominanta a pierdut undeva la 13% din valoare,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *