Cea mai mare platforma de tranzactionari din Europa a cazut provocand pierderi micilor investitori. Au aparut amenintari cu procese

Una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare actiuni si criptomonede din lume a cazut, provocand pierderi financiare pentru sutele de mii sau milioane de utilizatori pe care aceasta ii are. Ieri, platforma eToro nu a mai putut fi accesata de la orele 17.00 pana astazi la orele 10.30-11.00, provocand panica si nervozitate printre utilizatorii care-i folosesc serviciile.

Potrivit Downdetector.com, problemele platformei nu au fost raportate doar in Romania, ci in mai toate statele europene. Potrivit utilizatorilor, de fiecare data cand cade piata de criptomonede sau alte astfel de miscari importante in piata de capital, eToro “se defecteaza” sau limiteaza anumite servicii care ar ajuta investitorii sa ia decizii financiare legate de propriile portofolii.

Utilizatorii platformei de socializare Reddit pun problema eToro pe recenta migratie de pe platforma RobinHood, cea care si-a impiedicat investitorii sa bage bani in anumite actiuni care cresteau (au fortat un short squeeze pe actiunea GME) pentru ca actionarii acesteia mizau pe scaderea ei, lucru care i-a provocat pierderi de miliarde de dolari.

Migratia de pe RobinHood creeaza probleme eToro

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

De atunci, investitorii au cautat alte platforme de pe care sa tranzactioneze si si-au transferat fondurile pe alte platforme. Printre acelea a fost si eToro. Se pare ca, numarul urias de utilizatori a creat tot mai multe probleme platformei.

O parte dintre utilizatorii platformei ameninta cu procese in masa importiva eToro, altii acuza ca le-au disparut fondurile, dar legat de problema de ieri si azi, cei mai multi s-au plans ca nu isi pot accesa conturile, sau daca le pot accesa, nu pot tranzactiona din ele.

Astazi, dupa pranz, platforma eToro a trimis un mesaj tuturor utilizatorilor prin care incerca sa-i linisteasca cu privire la ultimele defectiuni pe care aceasta le-a suferit.

“Dorim sa ne cerem scuze pentru intreruperea grava a serviciului pe platforma eToro de la ora 15:00 (17.00 ora Romaniei), marti, 23 februarie. Platforma noastra este din nou in functiune si dorim sa ne asiguram clientii ca sistemele noastre nu au fost compromise in niciun fel. Aceasta nu a fost o incalcare sau un atac asupra sistemelor noastre si nu am experimentat nicio pierdere de date de niciun fel”, spun oficialii platformei.

Potrivit lor, motivul intreruperii serviciului a fost o problema tehnica care a afectat

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *