Cât costă un loc în barcă pentru traversarea Dunării?

Traficul de migranți continuă să fie un fenomen greu de stăvilit. Oameni săraci, izgoniți de războaie sau de imposibilitatea de a-și crori un viitor în țara lor, preferă să le umple conturile infractorilor și să își pună viețile în pericol, în speranța că vor ajunge în vestul Europei.

Astfel, un raport obținut de Ziare.com, de la Poliția de Frontieră arată că, în primele 11 luni ale anului 2021, aproximativ 14.600 cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal granițele României.

Concret, 8.640 dintre ei au fost prinși încercând să intre în ţară, iar alți 5.960 când încercau să părăsească ilegal teritoriul românesc.

În precizările lor, ”Mare parte dintre ei au acţionat organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi”, a precizat Poliția de Frontieră.

Sute de călăuze capturate la graniță

În prezent, rețelele de trafic de persoane sunt bine organizate, iar cei care sunt ”expuși” și cad deseori în mâinile autorităților sunt chiar persoanele care ”duc greul” în tot acest mecanism. Este vorba despre cei care racolează migranți, îi transportă către locurile intermediare sau către țările de destinație și cei care intermediază afacerile ilegale.

Astfel, ”Anul acesta au fost depistate 687 persoane, implicate în traficul de migranţi – călăuze, transportatori, facilitatori”, arată Poliția de Frontieră.

Cât se câștigă din traficul de migranți

 

În contextul trafico-financiar, ”Dacă ne referim la modalitatea de acţiune a acestora, peste 60% (8.796) dintre migranți au fost depistați acționând ilegal la frontiera verde, fie pe sensul de intrare în ţară, fie pe cel de ieşire,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *