Carte rară și originală de benzi desenate Superman se vinde cu o valoare record de 3,25 milioane de dolari

O copie „extrem de rară” a unei cărți de benzi desenate care a introdus Superman pe piață pentru prima dată s-a vândut la un preț record.

Numărul „Action Comics # 1”, care s-a vândut cu 10 cenți când a fost lansat inițial în 1938, a fost licitat săptămâna aceasta pentru 3,25 milioane de dolari, conform unui comunicat al casei de licitații online ComicConnect.com.
Această copie specială a fost „îngropată într-un teanc de reviste de filme vechi din anii 1930” și era în stare excelentă. A fost vândută de cel puțin trei ori înainte, inclusiv cel mai recent în 2018, cu peste 2 milioane de dolari, a spus brokerul.

Alte numere din „Action Comics # 1” s-au vândut tot la prețuri istorice. În 2014, un număr s-a vândut cu 3,2 milioane de dolari pe eBay.

În ceea ce privește exemplarul vândut săptămâna aceasta, vânzătorul a obținut un profit de 1 milion de dolari după ce a deținut-o timp de doar trei ani. Numele noului cumpărător nu a fost dezvăluit, dar în comunicat se spune că noul proprietar este „relativ nou în ceea ce privește investițiile în benzi desenate”.

„Aceasta este o carte de benzi desenate veche de 83 de ani, în stare aproape perfectă – și este o priveliște de văzut”, a declarat Vincent Zurzolo, co-proprietarul ComicConnect, în comunicat. „Ca să nu mai vorbim, această carte a lansat genul de super-eroi care sunt o parte atât de mare a culturii noastre”.

Obiectele de colecție, cum ar fi cărțile de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *