Cardurile pentru plata ajutoarelor sociale vor fi livrate prin Poșta Română

 

Marcel Ioan Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate, potrivit unui comunicat transmis miercuri de minister.

Concret, câştigătorii achiziţiei directe realizate de MIPE sunt Edenred, Sodexo şi UpRomania.

Cardurile vor fi livrate prin Poșta Română

Livrarea cardurilor către beneficiari va fi efectuată de Compania Naţională Poşta Română, iar în cursul zilei de miercuri a fost semnată “Convenţia de etichetare, colectare şi distribuţie a tichetelor sociale emise pe suport electronic”, între MIPE şi reprezentanţii Poştei.

În contextul socio-financiar, banii, oferiţi în patru tranşe până la sfârşitul acestui an, vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de produse alimentare de bază şi/sau pentru asigurarea de mese calde.

Din informaţiile MIPE, vor beneficia de ajutoare sociale aproximativ 3,1 milioane de persoane, din unele categorii precum: pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei (număr estimat: peste 2,3 milioane persoane) începând cu 1 iunie 2022.

Cine beneficiază de ajutoarele sociale de la 1 iunie?

Pe lista de beneficiari se mai află persoanele (copii şi adulţi), încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei (număr estimat: peste 400.000 de persoane); familiile cu

Articol complet pe Financiarul - Bani - Finante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *