Bitcoin se luptă pentru sprijin la 50.000 de dolari

Bitcoin a scăzut sub 50.000 de dolari marți, deoarece investitorii au început să devină puțin nervoși în legătură cu evaluarea înaltă a monedei digitale, iar unii jucători au profitat.
Criptomoneda a scăzut cu peste 10%, cea mai mare scădere zilnică dintr-o lună, ajungând la 48.575 USD. Aceasta extinde o retragere bruscă de peste 16% dintr-un succes record înregistrat duminică, deși bitcoin rămâne în creștere cu aproximativ 75% pe an.

Scăderea a venit în ciuda slăbiciunii mari a dolarului american.

„Piața s-a adunat aproape fără obstacole de la începutul lunii și într-o oarecare măsură de la începutul anului”, a declarat James Quinn, director general la platforma de active digitale Q9 Capital din Hong Kong.
„Vederea unor vânzări este absolut sănătoasă și normală”, a spus el, deși a adăugat că aproximativ 1,5 miliarde de dolari în lichidarea pozițiilor pe bursa de criptare Binance a fost mare și a sugerat că investitorii de retail ar putea vinde.

Piața criptomonedelor a funcționat în acest an, deoarece managerii de bani mari încep să ia în serios clasa de active și au făcut achiziții mari care au adus și mai multă încredere în rândul speculatorilor mici.

O investiție de 1,5 miliarde de dolari în criptomonedă de către producătorul de vehicule electrice Tesla în această lună a ajutat la depășirea bitcoinului peste 50.000 de dolari, dar acum poate duce la presiuni asupra prețului acțiunilor companiei, deoarece a devenit sensibilă la mișcările din bitcoin.
Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, care a semnalat nevoia de a reglementa

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *