BCR oferă finanţări cu dobândă zero în 2020 pentru ONG-uri

Ca măsură de sprijin în contextul pandemiei COVID-19, Grupul BCR oferă organizaţiilor neguvernamentale finanţări în sumă totală de 730.000 de euro, cu dobândă zero pentru anul 2020, dobânda fiind subvenţionată de Fundaţia Erste, potrivit unui comunicat al băncii.

„Grupul Banca Comercială Română, prin BCR, BCR Social Finance şi Fundaţia Erste, pune la dispoziţia sectorului non-profit din România finanţări în sumă totală de 730.000 de euro, cu dobândă zero în 2020, pentru a-l ajuta să depăşească actuala situaţie de criză generată de pandemia provocată de noul coronavirus. Dobânda este subvenţionată 100% de Fundaţia Erste pentru utilizările din credit efectuate până la 31 decembrie 2020”, se menţionează în comunicat.

Creditele se acordă pe o perioadă de 12-18 luni, în cazul capitalului de lucru, sau 3 luni după data încasării grantului sau subvenţiei, în cazul prefinanţărilor europene sau granturilor de diverse tipuri. Finanţările sunt acordate în lei şi pot avea ca destinaţie acoperirea capitalului de lucru sau implementarea proiectelor europene cu fonduri nerambursabile.

„Sectorul non-profit a fost unul dintre cele mai dinamice segmente ale societăţii româneşti în toată această perioadă marcată de pandemie, din martie până în prezent. ONG-urile au strâns fonduri, măşti, echipamente, alimente pentru oamenii din prima linie. S-au implicat în educaţie, tehnologie, au contribuit la menţinerea României în stare funcţională, în ciuda provocărilor. Şi au făcut-o bine, însă, în ciuda campaniilor de strângeri de fonduri, în care cele mai vizibile şi notorii asociaţii reuşesc să se auto-finanţeze, restul de ONG-uri se confruntă în multe cazuri cu un deficit de lichiditate

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *