Acțiunile asiatice avansează în raliul inspirat de mărfuri

Acțiunile asiatice au revenit de la minimele de două săptămâni, marți, în timp ce creșterea prețurilor materiilor prime a stimulat așteptările pieței privind o perspectivă de creștere îmbunătățită, la o zi după creșterea randamentelor Trezoreriei SUA și a perspectivelor inflației care au atins acțiunile tehnologice americane.
Futures-urile europene Eurostoxx 50 și cele futures DAX din Germania FDXc1 au câștigat ambele 0,2%, în timp ce futures-urile pentru FTSE FFIc1 din Londra au crescut cu 0,3%. E-mini futures pentru S&P 500 a avansat cu 0,5%.

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a avansat cu 0,4% până la 726,6, după ce a scăzut la 719,8, cel mai scăzut nivel din două săptămâni. Ecartamentul a scăzut de la recordul săptămânii trecute, dar a crescut cu aproximativ 9% până acum în acest an.

Încurajat de raliul mărfurilor, indicele australian S & P / ASX 200 a crescut cu aproape 0,9%. Indicele Singapore Straits Times a crescut cu 0,6%, iar Taiwanul a crescut cu 0,2%. Hong Kong a avansat cu 1%, în timp ce Coreea de Sud, încărcată de tehnologie, Kospi a pierdut 0,3%.

Piețele japoneze au fost închise pentru o sărbătoare publică.

“Suntem într-o perioadă fără precedent, dar este probabil ca ratele scăzute ale dobânzii să persiste mult timp după ce economia mondială a scuturat pandemia”, a declarat Keith Wade, strategul șef la Schroders într-o notă.

„Pentru piețele financiare, o astfel de perspectivă va intensifica căutarea randamentului și va crea fără îndoială volatilitate pe măsură ce investitorii urmăresc

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *