A crescut suma banilor trimişi de românii din străinătate prin Revolut

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți utilizatori români care trăiesc și lucrează în străinătate trimit bani familiilor din țară prin Revolut, iar acest lucru este confirmat și de cifrele analizate. Potrivit datelor Revolut, suma trimisă acasă de utilizatorii români stabiliți în 49 de țări a crescut cu 79% în 2021 față de 2020.

Astfel, sumele trimise de utilizatoriiRevolut către România, în 2021, prin remiteri personale, s-au ridicat la 316 milioane euro, reprezentând o creștere cu 79% față de anul 2020, potrivit datelor analizate de super-aplicația Revolut, care are 18 milioane de clienți la nivel global, din care peste 1,5 milioane în România.

Totodată, numărul remitențelor efectuate de către utilizatorii Revolut a crescut cu 84% în 2021 comparativ cu 2020, iar numărul de clienți care au recurs la aplicația Revolut pentru a face astfel de transferuri către apropiați a progresat cu 70%.

Însă, în condițiile în care majoritatea statelor au adoptat, în 2020 și 2021, măsuri de limitare a mobilității transfrontaliere, numărul românilor care au lucrat în străinătate s-a redus, dar aceasta nu a afectat volumul total al sumelor trimise în țară. Un utilizator Revolut a efectuat remiteri personale de 3.258 EUR (sumă anuală medie/ utilizator) către familie și apropiații din țară, mai mult cu 5% față de 2020. Numărul țărilor din care au fost înregistrate aceste remiteri individuale s-a ridicat la 49.    

În opinia sa, Gabriela Simion, Revolut Romania Branch Head, a declarat: ”În ultimii 2 ani, tranzacțiile individuale au avut o dinamică remarcabilă,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *