VIDEO Incident violent la Mecca. Un saudit a trecut cu masina de barierele de securitate si a lovit o intrare in cel mai sfant loc al islamului

Un saudit a lovit cu masina una dintre intrarile Marii Moschei de la Mecca – cel mai sfant loc al islamului -, situata in vestul Arabiei Saudite, au anuntat sambata autoritatile, relateaza AFP.

Paznici s-au napustit asupra soferului, a carui masina a trecut de doua bariere inainte de a lovi una dintre intrarile din sudul mocheii, vineri, potrivit unor reprezentanti ai orasului sfant si unor inregistrari postate pe retele de socializare.

A driver rammed his car into Door 89 of the Grand Mosque in Mecca (Masjid al-Haram) at 22:25pm Saudi time.

The driver was arrested and based on video footage posted on social media, local media reports, there were no casualties. pic.twitter.com/CzNKWq5OO5

– Faisal | فيصل (@faisaledroos) October 30, 2020

Autoritatile nu au dezvaluit identitatea barbatului, insa au declarat ca acesta parea sa se afle intr-o “stare anormala”.

Barbatul a fost prezentat in fata unui procuror pentru a raspunde unor eventuale acuzatii, au mai anuntat ei, fara sa faca alte precizari cu privire la cauzele incidentului.

Arabia Saudita i-a autorizat la inceputul lui octombrie pe credinciosi sa se roage in Marea Moschee, dupa o interdictie de sapte luni, o masura impusa in lupta impotriva pandemiei covid-19.

Aproximativ 15.000 de musulmani au efectuat zilnic micul pelerinaj – Omra – la Mecca.

Micul pelerinaj, care poate di efectuat tot anul, a fost suspendat in martie din cauza pandemiei covid-19.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *