Un oficial american anunta ca alte cinci state vor sa incheie acorduri de normalizare a relatiilor cu Israel. Emiratele Arabe Unite si Bahrain au facut-o deja

Seful de personal al Casei Albe Mark Meadows a declarat joi ca alte cinci tari iau in calcul in mod serios perspectiva incheierii de acorduri bilaterale prin care sa isi normalizeze relatia cu Israelul dupa ce Emiratele Arabe Unite (EAU) si Bahrain au facut acest lucru in cursul saptamanii, transmite Reuters.

Meadows a comunicat aceste informatii reporterilor la bordul Air Force One care il transporta pe presedintele Donald Trump la un miting de campanie in Wisconsin.

Oficialul american nu a precizat insa despre ce tari este vorba, mentionand doar ca trei dintre acestea se afla in regiune.

Presedintele Donald Trump a vorbit cu optimism despre faptul ca mai multe state sunt de acord cu o normalizare a relatiilor cu Israelul in urma acordurile semnate de EAU si Bahrain cu aceasta tara.

O posibilitate este Oman, tara a carui ambasador a participat marti la ceremonia de semnare a celor doua acorduri, eveniment care a avut loc la Casa Alba.

Tot marti, presedintele Trump a estimat ca Arabia Saudita va accepta in cele din urma sa semneze un acord de normalizare a relatiilor cu Israelul.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *