UE caută opinii cu privire la drepturile lucrătorilor în fața unei eventuale legi

Comisia Europeană a făcut miercuri un pas către îmbunătățirea drepturilor lucrătorilor prin lansarea unei consultări publice pentru a determina statutul legal de angajare și cum să îmbunătățească condițiile de muncă.
Blocările pentru a stopa pandemia COVID-19 au crescut cererea de lucrători ocazionali, deoarece furnizorii de alimente au angajat șoferi, în timp ce agenții de curățare, necesari pentru a lupta împotriva răspândirii infecției, s-au confruntat cu riscuri pentru sănătate și siguranță.

Între timp, instanțele și autoritățile de reglementare au căutat să remedieze neajunsurile din economia evenimentelor.

Curtea Supremă a Regatului Unit a decis săptămâna trecută că șoferii Uber au drepturi complete ca angajați, precum salariul minim, iar o instanță spaniolă a declarat în septembrie că șoferii pentru aplicația de livrare a alimentelor din Barcelona, ​​Glovo, erau angajați, nu freelanceri.

Executivul UE a declarat că dorește feedback din partea sindicatelor și a grupurilor patronale în timpul consultării de șase săptămâni. O consultare ulterioară va analiza conținutul unei eventuale legi până la sfârșitul anului, cu excepția cazului în care sindicatele și angajatorii decid să negocieze singuri problema.
„Economia platformei este aici pentru a rămâne, noile tehnologii, noi surse de cunoaștere, noi forme de lucru vor forma lumea în anii următori ”, a declarat șefa digitală a Comisiei, Margrethe Vestager, într-o conferință de presă.

„Acestea sunt noi oportunități care nu trebuie să vină cu drepturi diferite, atât online, cât și offline. Toți oamenii ar trebui să fie protejați, să li se permită să lucreze în siguranță și cu demnitate ”, a spus

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *