Teroristul care a decapitat un profesor langa Paris este un refugiat rus de origine cecena: “Era necunoscut serviciilor de informatii''

Tanarul rus de origine cecena care vineri, in apropiere de Paris, l-a decapitat pe un profesor care organizase o dezbatere unde aratase caricaturi cu profetul Mohamed se afla legal in Franta si beneficia de statutul de refugiat, a explicat sambata procurorul national antiterorist Jean-Francois Ricard, transmite AFP.

Autorul asasinatului, nascut pe 12 martie 2002 la Moscova, “era titularul unui permis de sedere emis la 4 martie si valabil pana in martie 2030 (…). De nationalitate rusa si origine cecena, el beneficia de statutul de refugiat”, a declarat Jean-Francois Ricard intr-o conferinta de presa.

“El era necunoscut serviciilor de informatii”, a adaugat Ricard, care a precizat inca ca autorul era cunoscut de politie pentru fapte de drept comun, fara a fi condamnat vreodata.

Tanarul locuia la Evreux, intr-un alt departament; procurorul Jean-Francois Ricard nu a precizat daca asasinul frecventase la un moment dat colegiul Bois d’Aulne, din Conflans-Sainte-Honorine, unde preda profesorul Samuel Paty (47 de ani), care i-a cazut victima.

Printre altele, Ricard a confirmat ca noua persoane se afla in arest, printre care tatal unei eleve, care avusese un diferend cu profesorul in legatura cu caricaturile profetului Mohamed pe care le aratase in clasa.

Presedintele Macron a catalogat atentatul drept “terorism islamic”.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *