Stocul de uraniu imbogatit detinut de Iran, de 14 ori mai mare decat limita autorizata (AIEA)

Iranul detine de acum o cantitate de uraniu slab imbogatit de 14 ori mai mare decat limita autorizata de acordul din 2015.

Informatia apare intr-un raport consultat marti de AFP si care va fi examinat in cadrul unei reuniuni a Consiliului guvernatorilor al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) la inceputul lunii martie, relateaza AFP.

Iranul a confirmat marti intrarea in vigoare a unor restrictii pentru inspectiile AIEA, dupa expirarea unui ultimatum al Teheranului privind ridicarea sanctiunilor americane, noteaza AFP.

Joe Biden, convorbire telefonica cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Iranul, principala tema abordata

Washingtonul a reintrodus in 2018, sub presedintia lui Donald Trump, sanctiunile suspendate conform acordului din 2015 intre Iran si puterile internationale.

VIDEO Explozie uriasa. Sute de masini-cisterna au sarit in aer, la un post vamal intre Afganistan si Iran

SUA s-au retras unilateral din intelegerea cunoscuta ca JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action – Planul Comun si Cuprinzator de Actiune), semnata alaturi de Rusia, China, Regatul Unit, Franta, Germania si Uniunea Europeana, prin care, in schimbul suspendarii sanctiunilor, Iranul s-a angajat sa isi inghete programul de inarmare atomica. Partea iraniana a inceput sa incalce progresiv prevederile JCPOA din 2019.

Citeste si:

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *