Statul Islamic revendica un atac din Afganistan. Cel putin trei bombe au explodat langa o inchisoare din orasul Jalalabad

Statul Islamic revendica un atac comis duminica in orasul Jalalabad din Afganistan, transmite agentia de presa a gruparii jihadiste, Amaq, preluata de Reuters.

Cel putin trei bombe au explodat langa o inchisoare din orasul respectiv din estul tarii, au declarat surse oficiale afgane. Prima deflagratie, de mari proportii, a fost a unui autovehicul capcana; au urmat doua sau mai multe explozii mai mici, a afirmat un consilier local. Ulterior, fortele de politie au luptat cu atacatori care luasera pozitie langa penitenciar. Cel putin 20 de oameni au fost raniti.

Talibanii, care declarasera un armistitiu de trei zile incepand de vineri, cu ocazia sarbatorii musulmane Eid al-Adha, au comunicat printr-un purtator de cuvant ca nu sunt raspunzatori de atac.

Duminica, in ultima zi a armistitiului, autoritatile afgane au eliberat cateva sute de prizonieri talibani. La randul lor, talibanii sustin ca au eliberat 1000 de prizonieri din fortele afgane, conform unui acord cu Statele Unite.

Atat presedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, cat si talibanii au indicat ca ar putea incepe negocierile de pace amanate multa vreme imediat dupa Eid al-Adha.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *