Statuia din Bristol a unui negustor de sclavi, daramata de pe soclu de protestatari

Statuia din Bristol a unui negustor de sclavi a fost daramata de pe soclu, duminica, de protestatarii adunati pentru a doua zi de manifestatii anti-rasism din Marea Britanie, relateaza BBC.

Protestatarii din Bristol au folosit franghii pentru a da jos statuia din bronz a lui Edward Colston, important negustor de sclavi in secolul 17.

Este cunoscut ca el a transportat aproximativ 80.000 de barbati, femei si copii din Africa in America.

El a murit in 1721 si a lasat averea unor organizatii de caritate, iar in Bristol este amintit in mai multe locuri – strazi, cladiri si monumente.

Dupa ce statuia a cazut, toti cei din jur, entuziasmati, au calcat pe ea si un protestatar s-a fotografiat stand cu genunchiul pe gatul lui Colston, referire la modul in care americanul de culoare George Floyd a fost asfixiat pe 25 mai de un politist in timpul unei arestari in Minneapolis.

Duminica s-au adunat din nou mii de oameni si in Londra. Ei demonstreaza in fata Ambasadei SUA. Alte manifestatii au loc in Marea Britanie in Manchester, Nottingham si Edinburgh.

BBC footage of protesters in Bristol pulling down statue of Edward Colston, 17th-century slave trader pic.twitter.com/bcQt7G8Oxi

– Jeremy Vine (@theJeremyVine) June 7, 2020

Historic scenes in Bristol as protesters kneel on the neck of the toppled statue of Edward Colston for eight minutes. #blacklivesmatter pic.twitter.com/MrNCoKiEd1

– Martin Booth (@beardedjourno) June 7, 2020

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Articol complet pe Ziare.com - Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *