Sefa Comisiei Europene, despre otravirea lui Navalnii: “Nu este un caz singular”

Sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acuzat Rusia de otravirea lui Aleksei Navalnii, principalul opozant al lui Vladimir Putin, sustinand ca acesta nu este un caz singular, iar tiparul nu va fi schimbat de “o conducta”, cu referire la proiectul Nord Stream 2.

“Otravirea lui Alexei Navalnii cu un agent chimic nu este unica, am mai vazut asa ceva”, a spus ea, in discursul despre starea Uniunii Europene, potrivit Digi24.

Aceasta a mai vorbit si despre alte tentative de otravire sau amestecuri in campanii electorale.

“Acest tipar nu se schimba si nici o conducta nu va schimba acest lucru”, a spus ea, cu referire la controversatul gazoduct Nord Stream 2, destinat sa aprovizioneze Europa cu gaze rusesti prin Marea Baltica.

Gazoductul Nord Stream 2 ar urma sa dubleze capacitatea gazului rusesc pompat direct in Germania la 110 miliarde de metri cubi pe an. Proiectul, in care compania de stat Gazprom a investit jumatate din costul de 9,5 miliarde de euro, este finantat din imprumuturi de la Royal Dutch Shell, OMV din Austria, Engie din Franta si grupurile germane Uniper si Wintershall.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *