S-a descoperit o nouă înșelăciune în România, decontarea ilegală a voucherelor de vacanță

În România, un scandal de proporții a izbucnit după ce s-a descoperit o nouă înșelăciune, este vorba de utilizarea voucherelor de vacanță. Mai exact, despre decontarea ilegală a acestora. Oamenii legii au intrat pe fir și chiar acum se fac cercetări în acest sens, iar prejudiciul este uriaș.

În contextul nouui tip de înșelăciune, în care sunt vizate voucherele de vacanţă, despre care oamenii legii bănuiesc că mai multe persoane au decontat ilegal aceste vouchere de vacanță. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ un milion de lei.

În acest sens, polițiștii din Mureș, fac miercuri dimineața 24 de percheziții domiciliare în Mureș și pun în aplicare 44 de ordonanțe de ridicare de înscrisuri, în 13 județe și în municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune.

Financiar, prejudiciul estimat, până la acest moment, este de aproximativ 1.000.000 de lei. Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, că au oferit servicii de cazare și masă unor persoane fizice, beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora.

Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați.. S-a decis că nouă persoane vor fi duse la audieri.

S-a decis prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă

La începutul acestui an, autoritățile române au informat că a fost necesară prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020 până pe 30 iunie 2022, indiferent de suport. La finalul lui 2021, Guvernul a adoptat

Articol complet pe Financiarul.ro - Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *