Rusia a inregistrat aproape 9.000 de cazuri de coronavirus pentru a doua zi consecutiv

Rusia a inregistrat joi aproape 9.000 de cazuri de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, ceea ce inseamna o crestere de peste 460 fata de cifrele raportate cu o zi in urma, potrivit datelor furnizate de autoritatile sanitare ruse, relateaza EFE.

In ultimele 24 de ore in intreaga tara au fost depistate in total 8.945 de cazuri de COVID-19 si s-au inregistrat 169 de decese provocate de aceasta boala.

Un procent de 27,1 % dintre cazurile noi nu prezinta simptome clinice, potrivit unui comunicat al cabinetului de criza pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

Moscova, principalul focar de infectie al tarii, a inregistrat joi 2.424 de noi contagieri, cea mai mare cifra de cazuri zilnice din ultimele patru zile.

Cu 1.185.231 de cazuri, Rusia ocupa locul patru in lume in ceea ce priveste numarul contagierilor, dupa SUA, India si Brazilia, totalizand 20.891 decese de COVID-19.

Cazurile de coronavirus au inceput sa creasca in Rusia la mijlocul lunii septembrie, o tendinta care s-a evidentiat mai ales la Moscova, unde in timpul lunilor de vara s-au inregistrat in jur de 600 de cazuri zilnice.

Marti, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anuntat inchiderea scolilor din capitala rusa pentru o perioada de doua saptamani, ca urmare a cresterii numarului de cazuri de COVID-19.

Autoritatile ruse au avertizat cetatenii ca, daca nu vor sa fie reimpuse restrictiile din primavara trecuta, cu izolare generala si reducere a deplasarilor, atunci trebuie sa respecte constiinciosi “toate exigentele sanitare”.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *