Programul care încurajează instituțiile publice, în achiziția de autoturisme electrice sau hibrid cu sprijin de 80%

Se lansaază un nou program de tip Rabla pentru instituțiile publice. Este vorba despre un program care încurajează achiziția de autoturisme electrice sau hibrid cu sprijin de 80% , a precizat  Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, joi 13 ianuarie 2022.

Astfel, Programele Rabla și Rabla Plus vor începe de pe data de 4 februarie, iar ministrul a anunțat că bugetele vor fi mai mari decât în anii trecuți. Este vorba despre o politică în care ministerul s-a angajat, de a crește cu 10% bugetul în fiecare an, pentru ca un număr din ce în ce mai mari de beneficiari să acceseze fondurile.

Pe de altă parte, joi, Tanczos Barna a transmis că anul acesta se va mai lansa un program, însă destinat exclusiv instituțiilor, autorităților publice locale și instituțiilor guvernamentale. Finanțarea va fi de 80%, bugetul total va fi de 600 milioane de lei, iar scopul este ca instituțiile statului să-și înnoiască flota cu vehicule electrice sau hibride plug-in.

În opinia sa, „Dorim să finanţăm prin acest program doar maşini electrice sau hibrid plug-in, doar pentru instituţii publice astfel încât instituţiile publice să devină treptat un exemplu în ceea ce priveşte mobilitatea verde”, a declarat ministrul.

De altfel, acest program o să fie lansat în prima fază pentru o perioadă de trei ani, 2022, 2023 și 2024.

 Programul Rabla Clasic și Rabla Plus

Bugetul pentru aceste programe este de 1,2 miliarde de lei, transmite Minstrul Mediului, iar unul dintre obiectivele sale este de a scoate din circulație

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *