Prima persoana din lume vaccinata anti-COVID19 ii indeamna pe oameni sa faca si a doua doza

O femeie din Marea Britanie in varsta de 91 de ani, devenita anul trecut prima persoana din lume vaccinata anti-COVID19 in afara studiilor clinice, i-a indemnat pe oameni sa mearga sa-si faca a doua doza de vaccin, relateaza dpa.

Maggie Keenan, care a primit primul sau vaccin Pfizer/BioNTech in decembrie anul trecut si este in prezent vaccinata cu ambele doze, a vorbit cu directorul executiv al Serviciului National de Sanatate din Anglia (NHS), Simon Stevens, si cu personal medical printr-un apel pe Zoom.

In timpul conversatiei, unde s-a revazut cu asistenta care a vaccinat-o, Maggie Keenan a spus ca se simte onorata sa fie prima persoana din lume protejata impotriva COVID-19.

“Le spun tuturor sa mearga si sa se vaccineze pentru ca este intr-adevar este cel mai bun lucru pe care l-am facut vreodata. Sper ca toata lumea sa se prezinte”, a spus femeia.

“Nu simti nicio durere (la vaccinare). Ma simt doar cu adevarat onorata ca am facut acest lucru, ca am fost prima si ca am pus lucrurile in miscare”, a mai spus Maggie Keenan.

Simon Stevens a adaugat ca serviciul de sanatate a raportat un numar record de pacienti care s-au prezentat pentru a doua doza de AstraZeneca.


Declaratia lui survine dupa ce cazuri rare de cheaguri de sange au fost raportate la persoane care au primit serul de la AstraZeneca.

Comitetul stiintific care supravegheaza campania de vaccinare anti-COVID din Regatul Unit a recomandat sa se limiteze utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu varsta peste 30 de ani, atunci cand acest lucru este posibil, insa a precizat ca nu exista suficiente date care sa arate ca cheagurile de sange au aparut ca urmare a vaccinarii cu acest ser.

Peste 33 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima lor doza de vaccin anti-COVID19, in timp ce peste 10,7 milioane au primit ambele doze.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *