Presedintia SUA l-a saracit serios pe Donald Trump. A ramas fara miliarde de dolari

Presedintia SUA nu i-a priit deloc lui Donald Trump din punct de vedere al averii sale, mai ales ca acesta mai mult ca sigur va intra in istoria Statelor Unite ca unul dintre cei mai slabi sefi de stat, dar si ca fiind liderul pentru care s-a pornit de doua ori, in acelasi mandat, procedura de demitere.

Pe parcurul celor 4 ani in care Donald Trump a fost la Casa Alba, afaceristul a pierdut aproape jumatate din avere, potrivit Forbes.com. In 2016, acesta avea o avere de 4,5 miliarde de dolari, iar acum de abia daca mai atinge 2,5 miliarde de dolari. Mai mult, la inceputul pandemiei, in aprilie, averea lui Trump ajunsese la 2,1 miliarde de dolari, acesta fiind cel mai de jos punct al averii primului om din SUA.

In 2017, Trump intra in istoria SUA drept primul presedinte miliardar, iar 2021, va iesi drept presedintele care a distrus cele mai multe relatii diplomatice ale Statelor, dar si cel pentru care s-a pregatit de doua ori procedura de demitere.

Nucleul averii lui Donald Trump este format din mai multe cladiri din si in jurul Manhattan-ului, in New York. De asemenea, presedintele inca in functiune mai detine si cateva terenuri de golf, crame, dar si alte cateva companii licentiate in numele sau.
In cazul in care nu stiti cum si-a facut averea, Donald Trump a inceput sa lucreze cu tatal sau, Fred, care dezvolta proiecte imobiliare ieftine in cartierele newyorkeze Brooklin si Queens.

Dupa ce a ajuns presedinte, acesta i-a desemnat pe cei mai mari fii ai sai, Don jr. si Eric, sa se ocupe de afacerile sale cat timp acesta conduce America.

A incercat sa isi sporeasca averea prin intermediu Casei Albe

Presa a relatat de-a lungul celor 4 ani “prezidentiali” cum Donald Trump a emis facturi pentru Serviciile Secrete, care au obligatia de a-i asigura acestuia protectia, pentru oamenii care trebuiau sa stea in preajma acestuia si, culmea, trebuiau sa mai si doarma undeva.

Chiar anul trecut, Washington Post publica un material in care afirma, potrivit unor documente oficiale, ca proprietatile de lux ale lui Trump au emis facturi de 1,1 milioane de dolari catre guvernul SUA. Aici erau incluse si inchirieri de camere la clubul sau din Bedminster, New Jersey, unde acesta era izolat din cauza pandemiei.

Serviciile Secrete au facut publice aceste documente dupa ce Washington Post a dat in judecata institutia si a cerut sa declasifice aceste documente. Asa s-a ajuns la concluzia ca ca multe dintre facturile emise erau legate si de prezenta agentilor Secret Service in preajma lui Trump.

Summit-ul G7 pe proprietatile lui Trump

Administratia Trump a luat masuri extraordinare pentru a ajuta afacerile lui Trump, potrivit Yahoo Finance, prin faptul ca s-a dorit tinerea summit-ului G7 la unul dintre cluburile private detinute de presedinte, acolo unde a fost, in medie, cam una

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *