Presedintele Consiliului European afirma ca este nevoie de o planificare ferma, “altfel vom avea lockdown-uri in urmatoarele luni”

Situatia din Europa, unde numarul de contaminari cu noul tip de coronavirus inregistreaza o crestere accentuata, “este grava si alarmanta”, iar blocul comunitar trebuie sa fie mai eficient in ceea ce priveste politicile de testare, de monitorizare a contactilor, de vaccinare si de plasare in carantina, a declarat presedintele Consiliului UE, Charles Michel, informeaza Reuters.

“Avem nevoie de mai multa eficienta in interceptarea (virusului), inainte ca cetatenii sa se contamineze unii pe altii. Avem nevoie de o planificare ferma, pentru ca in caz contrar vom avea lockdown-uri sistematice in urmatoarele luni”, a subliniat Charles Michel intr-un interviu pentru cotidianul italian La Stampa, publicat miercuri.

Atunci cand a fost intrebat daca Europa se teme de un val de revolta sociala, Michel a raspuns ca este nevoie de coordonare si pentru a limita “efectele economice si sociale negative” ale pandemiei.

El a adaugat ca trebuie pregatit terenul pentru perioada in care vor fi valabile vaccinuri anti-COVID-19. “Nu va fi usor de gestionat aceasta faza”, a spus el.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *