Preluarea COS Târgovişte de către italienii de la AFV Acciaierie Beltrame SpA este analizată de Consiliul Concurenţei

În data de 14-01-2022, Consiliul Concurenţei a anunţat  că analizează tranzacţia prin care italienii de la AFV Acciaierie Beltrame SpA intenţionează să preia activele funcţionale aparţinând COS Târgovişte, care se află, în prezent, în procedura de reorganizare judiciară.

Astfel, activele funcţionale care fac obiectul tranzacţiei cuprind bunuri imobiliare, echipamente şi stocuri necesare desfăşurării activităţii de producţie, respectiv fabricare de oţel şi de produse siderurgice lungi, precum şi desfăşurării activităţilor conexe.

În România, COS Târgovişte este singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet, compania s-a aflat în portofoliul grupului rus Mechel şi este controlată în prezent de către Mazur Investments Ltd., offshore din Cipru, cu peste 86% din acţiuni.

Iar Beltrame Group, companie ce activează în industria oţelului de peste 120 de ani, cu filiale în Italia, Franţa, Germania, România şi în America de Sud, fiind lider european în producţia de bare şi profile laminate comerciale, a oferit 38,3 milioane euro pentru activele COS Târgovişte.

În acest sens, ”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care AFV Acciaierie Beltrame SpA, Italia, intenţionează să preia activele funcţionale aparţinând COS Târgovişte”, a informat autoritatea de concurenţă.

 

În prezent, compania COS Târgovişte se află în procedura de reorganizare judiciară, activităţile de producţie încetând în anul 2019.

Astfel, ”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, mai

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *