Moment straniu la teleconferinta ministrilor europeni ai Apararii. Borrell: Ar fi bine sa va deconectati pana soseste Politia

Un jurnalist olandez a reusit sa patrunda la o reuniune informala online a ministrilor europeni ai Apararii. Vadit jenat, dar si amuzat, jurnalistul de la un post de televiziune privat a aparut pe ecranul teleconferintei oficialilor europeni care l-au observat imediat.

Jurnalistul s-a conectat folosind codul de acces postat pe Twitter chiar de ministrul olandez al apararii. Fara sa-si dea seama, ea a postat pe Twitter o fotografie care continea si o parte a codului de acces la teleconferinta, iar jurnalistul a reusit sa descopere si cifrele care lipseau.

Seful diplomatiei europene, Josep Borrell l-a avertizat pe jurnalistul olandez ca a comis un delict, iar conferinta a fost imediat anulata, din motive de securitate.

Acest incident arata ca ministrii trebuie sa fie atenti ce posteaza pe Twitter, a reactionat premierul Olandei legat de eroarea comisa de ministrul apararii din cabinetul sau.

Josep Borrell, seful diplomatiei europene: Buna ziua, ce mai faceti?

Daniel Verlaan, jurnalist: Buna ziua, sunt bine, ce mai faceti dumneavoastra?

Joseph Borrell: Stiti ca ati patruns intr-o reuniune secreta a ministrilor europeni?

Daniel Verlaan: Da, stiu, imi pare rau, sunt jurnalist olandez, imi pare rau ca v-am intrerupt.

Josep Borrell: Ar fi bine sa va deconectati repede, pana soseste Politia.
Jurnalist: Ok, la revedere.

CITESTE SI:

VIDEO Iohannis: Campania de vaccinare – chestiune de securitate nationala. Luni, sedinta cu ministrii Apararii, de Interne si Sanatatii

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *