Interpol: Retele de criminalitate organizate ar putea avea ca tinta vaccinurile pentru Covid-19

Interpolul a avertizat, miercuri, ca retele de criminalitate organizata ar putea avea ca tinta vaccinurile pentru Covid-19 si ar putea incerca sa vanda vaccinuri false, transmite Reuters.

Agentia internationala de politie cu sediul in Franta a anuntat ca a emis o alerta globala adresata autoritatilor de aplicare a legii din cele 194 de state membre, avertizandu-le sa se pregateasca pentru atacuri ale retelelor de criminalitate organizate asupra vaccinurilor pentru Covid-19, atat fizice cat si online.

“In timp ce guvernele se pregatesc sa distribuie vaccinurile, organizatiile criminale planuiesc sa se infiltreze sau sa perturbe lanturile de aprovizionare. Retelele criminale vor avea ca tinte si populatia, prin intermediul unor site-uri false sau a unor medicamente false, care ar putea reprezenta riscuri semnificative pentru sanatatea sau chiar viata oamenilor”, a declarat secretarul general al Interpolului, Juergen Stock.

CITESTE SI:

Afacerea socanta a mastilor stricate cumparate intentionat pentru pensionari. Primarul Sectorului 2: “Organele de cercetare penala trebuie sa preia cazul”

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *