G7: Miniștrii de externe vor discuta despre amenințările în creștere la summitul de la Londra

Miniștrii de externe din principalele economii ale lumii se vor întâlni la Londra pentru primele lor discuții față în față, în mai bine de doi ani.

Se așteaptă ca G7 să discute despre noi modalități prin care grupul să apere regulile internaționale de amenințări externe.

Ministrul de externe al Regatului Unit, Dominic Raab, va conduce discuțiile despre criza din Myanmar, precum și despre relațiile cu Rusia, China și Iran.

El a spus că este o șansă de a aborda „provocările comune și amenințările în creștere”.

Grupul G7 – cele mai mari șapte așa-numite economii avansate din lume – este format din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite.

Australia, India, Coreea de Sud și Africa de Sud au fost, de asemenea, chemate ca invitați la summitul de trei zile, deoarece Marea Britanie încearcă să aprofundeze legăturile cu regiunea indo-Pacifică.
Marea Britanie, care deține președinția rotativă a G7, va găzdui luna viitoare un summit al liderilor din Cornwall.
Luni, dl Raab s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Antony Blinken, care face prima sa vizită la Londra de când a fost numit de președintele american Joe Biden.

La o conferință de presă comună dintre Marea Britanie și SUA în urma discuțiilor, secretarul de externe al Regatului Unit a declarat că a existat o schimbare către „țări similare” care să lucreze mai strâns în fața unor state ostile precum Rusia și China.

El a spus că Londra și Washingtonul stau „umăr la umăr” pe probleme precum acestea,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *