„Drum cu sens unic spre libertate”: Boris Johnson stabilește un plan precaut de ieșire din blocaj

Prim-ministrul Boris Johnson a dezvăluit o hartă de blocare pentru Anglia, care va menține unele companii închise până în vară, spunând că este necesară prudență pentru a se asigura că nu există inversări pe un „drumcu sens unic spre libertate”.
După ce a impus în ianuarie unul dintre cele mai stricte blocaje din lumea occidentală pentru a contracara o variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, Johnson a spus că Marea Britanie este acum în măsură să se bucure de fructele unuia dintre cele mai rapide programe de vaccinare din lume.

Începând în două săptămâni cu redeschiderea școlilor, planul pe etape va parcurge patru pași, cu cel puțin cinci săptămâni între fiecare etapă. Etapa finală, când vor fi ridicate cele mai multe restricții, nu va începe mai devreme de 21 iunie.

Marea Britanie și lumea nu ar elimina cu totul COVID-19, a spus Johnson. „Și nu putem persista la nesfârșit cu restricții care ne debilitează economia, bunăstarea fizică și mentală și șansele de viață ale copiilor noștri”, a declarat Johnson parlamentului.

„Și de aceea este atât de crucial ca această foaie de parcurs să fie prudentă, dar și ireversibilă. Ne propunem, ceea ce sper și cred, să fie un drum cu sens unic spre libertate “.
Cu aproape 130.000 de victime, Marea Britanie a suferit cel de-al cincilea număr oficial de morți din cauza pandemiei, iar economia sa a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 300 de ani.

Dar, în două luni, a reușit deja să ofere o

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *