Donald Trump si-a facut doar o scurta aparitie la summitul G20, dupa esecul la alegerile prezidentiale

Presedintele in exercitiu al SUA, Donald Trump, si-a facut sambata o scurta aparitie la summitul G20 desfasurat online, unde a vorbit doar despre bilantul presedintiei sale si apoi s-a retras sa joace golf, sustin doi participanti la summit in declaratii acordate AFP.

Donald Trump, care sustine in continuare ca nu a pierdut alegerile prezidentiale din 3 noiembrie si acuza fraude comise mai ales cu ajutorul votului prin corespondenta, a luat cuvantul la summitul G20 in jurul orei 12:45 GMT, la putin timp dupa discursul de deschidere al Regelui Salman al Arabiei Saudite, care prezideaza aceasta reuniune desfasurata prin teleconferinta din cauza pandemiei COVID-19.

Potrivit unui delegat care a avut acces la discutiile inchise pentru presa, “discursul sau a constat in a spune ca a facut o munca absolut incredibila in timpul mandatului sau, pe plan economic si impotriva pandemiei”. “Nu a spus niciun cuvant despre chestiunile internationale, afirma aceeasi sursa.

Conform unui al doilea participant, Donald Trump ar fi spus in scurta sa interventie: “A fost o onoare sa lucrez cu voi si ma bucur sa lucrez cu voi in viitor si pentru o perioada indelungata”.

Odata incheiata interventia sa, potrivit celor doua surse Trump a cedat locul la summit secretarului american al trezoreriei, Steven Mnuchin, si a parasit Casa Alba pentru a merge la clubul sau de golf din apropiere de Washington.

CITESTE SI:

Donald Trump, un nou esec in Michigan. Decizia anuntata de doi alesi republicani

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *