Donald Trump ataca, din nou, votul prin posta. Postarea a fost marcata de Twitter ca posibil inselatoare

Presedintele american Donald Trump si-a reluat joi atacul impotriva votului prin posta, printr-o postare pe Twitter, sugerand ca rezultatul alegerilor prezidentiale din 2020 nu va putea fi stabilit cu exactitate si ca ar putea sa il submineze pe oricare castigator, inclusiv pe el. Twitter a plasat un avertisment pe postarea presedintelui, pentru a semnala ca aceasta ar putea contine informatii inselatoare, transmite Reuters.

Trump, care se afla in urma contracandidatului sau democrat Joe Biden in sondajele de opinie, a continuat sa faca atacuri fara dovezi legate de votul prin posta, potrivit carora acestea ar fi vulnerabile la fraude, in timp ce autoritatile statelor il considera o alternativa la votul in persoana in timpul pandemiei de coronavirus. Expertii in alegeri care au studiat alegerile care au avut loc pe parcursul a zeci de ani afirma ca fraudele sunt rare.

“Din cauza numarului fara precedent de buletine de vot nesolicitate care vor fi trimise alegatorilor, sau altora, in acest an, rezultatul alegerilor din 3 noiembrie ar putea sa nu fie stabilit cu exactitate niciodata, ceea ce doresc unii. Un alt dezastru al alegerilor ieri. Opriti nebunia buletilor de vot”, a scris Trump pe Twitter.

In 16 state este nevoie ca alegatorul sa dovedeasca de ce absenteaza de la vot, cum ar fi o boala sau o calatorie. Alte 34 de state permit doar alegatorilor inregistrati sa voteze prin posta. Trump a sustinut, fara dovezi, ca acest din urma sistem este expus la fraude, cu toate ca americanii voteaza de mult timp prin posta.

In alegerile din 2016, 1 din 4 voturi au fost prin posta.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *