Dezinformarea cu privire la pandemie a ajuns la un nivel ingrijorator in India si a contribuit la explozia epidemiologica din tara ANALIZA CNN

Dezinformarea cu privire la pandemie a ajuns la un nivel ingrijorator in India si a contribuit la explozia epidemiologica din tara. Teoriile conspiratiei, leacurile traditionale (unele bazate pe excremente animale) au fost acceptate si promovate chiar si de catre o parte a oficialitatilor, arata o analiza CNN.

India raporteaza in fiecare zi cel mai mare numar de cazuri noi din lume. Atat de multi oameni mor incat crematoriile nu reusesc sa tina pasul, iar expertii spun ca numarul real de cazuri si decese ar putea fi cu mult mai mare decat cel raportat oficial. De cand a inceput pandemia, in India au fost promovate chiar si de oficiali si celebritati o serie de remedii traditionale care ar putea vindeca sau preveni infectarea cu coronavirus, in ciuda lipsei de dovezi legate de eficacitatea lor.

In luna martie a anului trecut, un grup hindus a gazduit o petrecere de baut urina de vaca la Delhi, la care ar fi participat 200 de persoane. In acea luna, un lider al Partidului Bharatiya Janata (BJP) din statul Assam, aflat la guvernare, a spus in parlament ca urina si balega de vaca “ar putea fi utilizate pentru tratarea coronavirusului”.

Oameni influenti din India promoveaza remedii traditionale pentru a trata Covid-ul

Un influent guru yoga a lansat un preparat pe baza de plante in februarie, sustinand ca a vindecat Covid si a fost certificat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Pe 1 mai, secretarul general national al BJP a postat pe Twitter fotografii cu ofiteri de politie care inhalau abur in Mangalore, in statul sud-vestic Karnataka. Practica a fost o masura preventiva “utila” care “i-a ajutat pe ofiteri sa se simta relaxati”, a declarat un inspector de politie.

In realitate exista putine dovezi ca aceste remedii traditionale pot preveni sau trata Covid, iar organismele medicale internationale au infirmat mai multe dintre aceste practici. Ca raspuns la preparatul pe baza de plante a gurului, OMS a scris pe Twitter ca “nu a examinat sau nu a certificat eficacitatea vreunui medicament traditional pentru tratamentul Covid-19”.

OMS anuntase anterior ca “nu exista un remediu cunoscut pentru Covid-19 si nu exista suficiente dovezi care sa arate ca ajuta la inhalarea cu abur”, explicand ca poate provoca “arsuri grave daca nu se face corect”.


OMS spune ca utilizarea produselor netestate pentru a trata Covid pune oamenii in pericol

“Intrucat eforturile sunt in curs de gasire a tratamentului pentru Covid-19, trebuie luate masuri de precautie impotriva dezinformarii, in special pe retelele de socializare, cu privire la eficacitatea anumitor remedii”, a spus OMS intr-o declaratie de anul trecut. Utilizarea produselor netestate pentru a trata Covid ar putea “pune oamenii in pericol, dand un fals sentiment de securitate si distragandu-le atentia de la spalarea mainilor si distantarea fizica, care sunt esentiale in prevenirea Covid-19″, a spus OMS

Si

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *