Cum vor fi distribuite vaccinurile Covid în întreaga lume?

Vaccinurile sunt administrate în întreaga lume pentru încercarea opririi pandemiei de coronavirus.

Un efort internațional, cunoscut sub numele de schema Covax, a fost înființat anul trecut pentru a încerca să asigure un acces echitabil la vaccinuri în rândul națiunilor bogate și sărace, dar situația globală rămâne extrem de inegală.

Peste 49 de milioane de doze de vaccin au fost administrate până acum prin Covax.

Însă este nevoie de încă 35- 45 miliarde de dolari (25 miliarde de lire sterline – 32 miliarde de lire sterline) pe parcursul anului viitor pentru a se asigura că majoritatea adulților sunt imunizați, potrivit directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Covax este co-condus de OMS, Alianța Globală a Vaccinului (Gavi) și Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemică (Cepi), cu fondul ONU pentru copii, Unicef, ca partener cheie de implementare.
Pandemia de coronavirus a distrus mijloacele de trai și a luat viața a peste trei milioane de oameni din întreaga lume.

Experții în sănătate, inclusiv șeful OMS, au fost clari că lupta împotriva coronavirusului este una globală și au cerut națiunilor mai bogate să facă mai mult pentru a ajuta pe alții să controleze situația.

Covax a fost creat pentru a pune în comun efortul global de vaccinare și pentru a asigura o distribuție mai echitabilă într-un mecanism prin care țările mai bogate compensează costurile de administrare a vaccinurilor la cele mai sărace.
Ghana a fost prima țară care a primit vaccinuri Covax în februarie. Zeci de milioane de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *