Coronavirus: Rusia va furniza Indiei 100 de milioane de doze din vaccinul Sputnik V

Rusia va furniza Indiei 100 de milioane de doze din vaccinul sau impotriva COVID-19, Sputnik V, dupa incheierea unui acord intre Fondul de Investitii Directe din Rusia (FIDR) si compania farmaceutica indiana Dr. Reddy’s, relateaza miercuri EFE.

Mai exact, cele doua parti au convenit sa coopereze in cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, care se afla in faza a treia, a informat FIDR intr-un comunicat.

Dupa ce a primit aprobarea agentiei de reglementare a medicamentelor din India, FIDR a convenit sa furnizeze 100 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19.

Primele transe ar putea ajunge la sfarsitul acestui an, in functie de rezultatele testelor si de inregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din India.

La inceputul acestei luni, Rusia a inceput testele ulterioare inregistrarii vaccinului – care a avut loc pe 11 august -, recrutand pana in prezent aproximativ 55.000 de voluntari.

Se asteapta ca primele rezultate ale fazei a treia in cadrul testelor clinice sa fie publicate in octombrie sau noiembrie.

Citeste si: Un grup de oameni de stiinta isi exprima indoiala fata de siguranta si eficienta vaccinului rus contra COVID-19, “Sputnik-V”

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *