Comerțul chinez crește pe măsură ce alții se luptă pe fondul pandemiei

China a înregistrat o creștere puternică a comerțului, în timp ce alte economii majore încă se luptă cu impactul coronavirusului.

Exporturile din septembrie au crescut cu 9,9%, în timp ce importurile au crescut cu 13,2%, arată datele oficiale.

Graba importurilor a redus excedentul comercial de obicei al cărnii din Chinei – suma cu care exporturile depășesc importurile – la 37 miliarde dolari, de la 59 miliarde dolari în luna august.

Se așteaptă ca majoritatea celorlalte economii mari să sufere contracții mari, deoarece blocajele și frica publicului vor reduce cheltuielile.

Dar datele sugerează o recuperare rapidă în China de la o reducere inițială a comenzilor de peste mări provocate de pandemie.

China a fost prima țară afectată de focarul de coronavirus, raportând primele cazuri la sfârșitul anului trecut.

A doua cea mai mare economie a lumii a înregistrat o scădere accentuată în primele trei luni ale anului 2020 pe fondul unor măsuri stricte de blocare, înainte de a reveni în iulie.

Analiștii spun că redresarea comerțului de atunci a fost determinată de creșterea cererii internaționale de electronice pentru uz casnic, dispozitive medicale și textile, inclusiv echipamente de protecție personală.

Cu toate acestea, ei avertizează că unele dintre aceste cereri ar putea începe să scadă.

În anul acesta până la sfârșitul lunii septembrie, importurile și exporturile combinate ale Chinei cu alte țări au ajuns la 23,12 trilioane de yuani (3,4 miliarde de dolari, 2,6 miliarde de lire sterline), în creștere cu

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *