Care sunt estimările economiei pentru următorii doi ani

Din datele unui raport dat publicităţii joi, de Organizaţia Naţiunilor Unite, reiese că previziunile privind creșterea economică mondială sunt rezervate. Printre marile probleme semnalate de ONU se află în continuare pandemia de coronavirus, care, în opinia organizației, va avea o consecinţă pe termen lung.

Astfel, economia mondială ar urma să înregistreze o creştere de 5% în 2022, faţă de un avans de 5,5% în 2021, şi să crească cu 3,5% în 2023, pe fondul noilor valuri de infecţii COVID-19, al dificultăţilor de pe piaţa muncii, perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi al majorării inflaţiei, se arată într-un raport publicat joi de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), transmite Reuters.

Consecințe pe termen lung

În anul 2021, ritmul de creştere al economiei, după contracţia de 3,4% din 2020, a început să încetinească la finalul anului trecut, inclusiv în marile economii, cum ar fi China, Uniunea Europeană şi Statele Unite, deoarece efectele măsurilor de stimulare fiscală şi monetară s-au atenuat şi au apărut perturbările din lanţurile de aprovizionare, potrivit celui mai recent raport World Economic Situation and Prospects, publicat de ONU.

În plus, alături de evoluţia pandemiei, „sporirea presiunilor inflaţioniste în marile economii dezvoltate şi în câteva mari economii în curs de dezvoltare prezintă riscuri suplimentare la adresa redresării.Inflaţia globală a urcat anul trecut la un nivel estimat de 5,2%, cu mai mult de două puncte procentuale peste tendinţa din ultimii zece ani”, se arată în raportul ONU.

De asemenea, instituţia avertizează că o consecinţă pe termen lung a pandemiei este nivelul mai

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *