Bitcoin recuperează din pierderi şi revine peste pragul de 30.000 de dolari, în creştere cu peste 6%

În data de 21-07 2021, criptomoneda Bitcoin a recuperat o parte din pierderi şi a ajuns la peste 31.400 de dolari, în creştere cu 6,4% în ultimele 24 de ore, după ce scăzuse marţi, sub pragul psihologic de 30.000 de dolari.

Marţi, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a închis ziua sub nivelul de 30.000 de dolari pentru prima dată din luna ianuarie, scrie Yahoo Finance. În consecinţă, piaţa crypto a pierdut circa 100 de miliarde de dolari în doar câteva ore.

În opinia sa, „Toată lumea a observat cu religiozitate pragul de suport, iar fricile din interiorul pieţei spuneau că, dacă Bitcoinul scade sub 30.000 de dolari, preţul va continua să înregistreze în mod violent pierderi. Însă în realitate, situaţia a fost diferită, preţul Bitcoinului a fost stabil şi nu am văzut vreun val de vânzări alimentate de panică”, spune Naeem Aslam, chief market analist la furnizorul de date AvaTrade.

Procentual, valoarea pieţei criptomonedelor a crescut cu 4% în ultimele 24 de ore, conform informaţiilor agregate de CoinMarketCap.

În acest sens, Matii Greenspan, fondator şi CEO al furnizorului de servicii financiare Quantum Economics a afirmat că „Este suficient să spunem că situaţia putea fi mult mai gravă. Faptul că moneda a coborât sub un asemenea nivel psihologic după săptămâni întregi de testare şi nu a continuat trendul descendent surprinde un semnal foarte agresiv în interiorul pieţei”.

Din punct de vedere valoric, în ciuda recuperării de miercuri, 21 iulie, Bitcoinul rămâne extrem de departe de maximul atins în

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *