Belarus: Opozanta Maria Kolesnikova, inculpata pentru periclitarea securitatii nationale

Lidera protestatarilor din Belarus Maria Kolesnikova, arestata saptamana trecuta, a fost inculpata pentru periclitarea securitatii nationale, relateaza dpa, citand comitetul national de investigatii.

Ea risca pana la cinci ani de inchisoare daca va fi gasita vinovata de aceasta acuzatie, in conformitate cu legea din Belarus.

Kolesnikova s-a angajat in “apeluri la actiuni menite sa pericliteze securitatea nationala a Republicii Belarus”, a afirmat Comiteul de investigatii intr-un comunicat postat pe reteaua Telegram.

“Ea ramane in arest. O investigatie este in desfasurare”, se mai mentioneaza in comunicat.

Kolesnikova este o aliata apropiata a liderei opozitiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit in Lituania luna trecuta, in toiul reprimarii violente a protestelor opozitiei.

Tihanovskaia s-a angajat intr-un interviu publicat marti seara sa-i asigure siguranta presedintelui Aleksandr Lukasenko daca acesta va demisiona si se va retrage pasnic.

Proteste zilnice au avut loc in Belarus de la alegerile prezidentiale de pe 9 august. In weekendul trecut, cel putin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un mars de protest la Minsk.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *