Alte doua nave au esuat in Canalul Suez, dupa accidentul Ever Given. “Erau incarcate cu balast” VIDEO

Canalul Suez a fost din nou blocat dupa esuarea a doua nave-cisterna. Incidentul maritim a venit dupa ce nava Ever Given a blocat canalul mai multe zile, provocand pagube insemnate economiei mondiale.

Cele doua nave faceau parte dintr-un convoi de 22 de vase cand au ramas intepenite, la cateva ore una dupa alta. Incidentul s-a petrecut in urma cu doua zile, iar cele doua nave-cisterna fost puse din nou pe linia de plutire.

Tiberiu Miclea, comandant de nava, a explicat la Digi24 care sunt cauzele pentru care au avut loc atatea incidente de acest fel in Canalul Suez.

“Se intampla astfel de situatii din cauza maririi capacitatii navelor, a dimensiunii lor. Cand a fost proiectat canalul nici nu se visa ca nave de 400 de metri vor traversa Suezul. Azi asta e normal. Cele doua nave cu lungime de aproximativ 250 de metri erau incarcate cu balast, asa a fost simplu sa fie puse pe linia de plutire, pentru ca s-a dat afara din aceasta cantitate”, explica specialistul. De asemenea, comandantul a subliniat ca acest canal trebui dragat, intretinut. Numarul mare de vase care trec prin Canalul Suez duc la modificarea adancimii fundului. “Tot timpul canalul trebuie dragat pentru a fi mentinut la adancimea optima. Aceste operatiuni se fac de obicei zilnic”.

[embedded content]

Nava Ever Given, cu o lungime de 400 de metri, a esuat pe diagonala canalului, din cauza vantului puternic insotit de o furtuna de nisip care a redus vizibilitatea, blocand ambele sensuri de navigatie. Autoritatea Canalului Suez (SCA) a inceput miercuri o investigatie pentru a stabili cauza esuarii navei, care a fost in cele din urma ranfluata dupa o operatiune dificila in care s-a apelat la dragarea nisipului si la miscarea portcontainerului cu ajutorul unor remorchere.


Autoritatile din Egipt ar putea solicita despagubiri de peste 1 miliard de dolari in urma ajutorului acordat pentru deblocarea navei Ever Given in Canalul Suez, transmite CNBC.

“Vom ajunge la despagubiri de peste 1 miliard de dolari”, a declarat Osama Rabie, presedintele si directorul general al Autoritatii Canalului Suez, la postul egiptean de televiziune Sada El Balad.

Rabie a spus ca cifra se bazeaza pe pierderile de venituri ale canalului, costul echipamentelor si utilajelor si al orelor de forta de munca pentru cei 800 de salvatori care au eliberat nava.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *