Site icon FIN

Virgil Popescu: România beneficiază de o susținerea largă a SUA

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut o întâlnire cu C.S. Eliot Kang – Assistant Secretary – Bureau of International Security and Nonproliferation – Department of State.

În urma discuțiilor purtate cu mai mulți reprezentanți ai departamentului de stat, acesta susţine că România are parte de o susținere largă din partea SUA.

În contextul de activitate, el a subliniat faptul că printre altele, s-a discutat și despre domeniul energiei nucleare, în special despre proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi pe marginea SMR-urilor. În plus, Virgil Popescu mai precizează că la discuții a mai fost prezent și Justin Friedman – Senior Advisor – U.S. Department of State.

În opinia sa, „Ţara noastră are parte de o largă susţinere din partea SUA. Astăzi am avut o serie de întâlniri de lucru cu mai mulţi membri ai Departamentului de Stat. M-am întâlnit cu C.S. Eliot Kang – Assistant Secretary – Bureau of International Security and Nonproliferation – Department of State.

Experienţa lui în domeniul energiei nucleare ne-a oferit baza unui dialog consistent şi aplicat pe proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi pe marginea SMR-urilor.

La discuţii a participat şi Justin Friedman – Senior Advisor – U.S. Department of State, care a fost prezent în România în luna mai când am anunţat că amplasamentul primului reactor modular mic (SMR), din România, va fi amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti. Am primit asigurări că ţara noastră are tot suportul pentru dezvoltarea programului nuclear civil”, a scris Virgil Popescu într-o postare

Articol complet pe Financiarul.ro - Evenimente