Valul Omicron este tot mai aproape să aducă sfârșitul pandemiei

Odată cu răspândirea galopantă a infecțiilor cu tulpina Omicron, asociate însă cu o severitate mult mai scăzută, îi fac pe medicii epidemiologi optimiști că ne putem apropia de finalul pandemiei de COVID-19.

Tot mai mulți medici specialiști vorbesc de posibilitatea ca pandemia COVID-19 să se încheie odată cu valul uriaș de infecții produs de tulpina Omicron, deși, pentru moment acestea sunt doar teoretizări.

Epidemiologii sunt de părere că șansele apariției unei noi tulpini virulente, capabile să ne readucă la zilele de la începutul pandemiei, sunt destul de reduse dată fiind imunitatea conferită atât de vaccinare cât și de trecerea prin infecția cu Omicron. De altfel, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, sugera că cel mai probabil vom ajunge să ne vaccinăm anual împotriva noilor tulpini ale SARS-CoV-2, la fel cum se întâmplă în cazul gripei sezoniere.

Valul Omicron, ultima strigare importantă a pandemiei

În acest sens, medicul Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul National de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, este de părere că valul de infecții produs de varianta Omicron ar putea reprezenta sfârșitul pandemiei la nivel global. Chiar dacă virusul nu va dispărea complet, consideră acesta, el se va transforma, datorită imunității pe care o vom dobândi, într-o infecție minoră pe care nici nu o vom mai băga în seamă.

„Anul 2022 va reprezenta un an de echilibru, și în care vom vorbi de închiderea pandemiei. Ceea ce nu înseamnă că dispare virusul, ci că vom trece de la pandemie la cazuri izolate sau la nivel

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *