Site icon FIN

Tanszos Barna: Sistemul de garanție-returnare nu va fi valabil de la 1 octombrie

În data de miercuri 31 august, ministrul Tanczos Barna a declarat că sistemul de garanție-returnare nu va fi valabil de la data de 1 octombrie, așa cum declarase anterior. Invitat la Euronews România, ministrul Mediului a precizat că noul termen va fi comunicat săptămâna viitoare.

Ministrul Mediului anunță că sistemul de garanție-returnare pentru ambalajele reciclabile nu va fi terminat până la data de 1 octombrie, atunci când ar fi trebuit să intre în funcțiune.

În acest sens, Tanczos Barna spune că acest termen a fost unul optimist și că următorul termen asumat de compania care administrează, acest sistem va fi anunțat în cursul săptămânii viitoare.

În afirmaţiile sale,”Actele normative sunt în vigoare, noi ne-am propus anul trecut să dezvoltăm sistemul într-un an de zile. Recunosc că a fost un termen extrem de optimist, ne-am propus ca în acest termen să se numească societatea care să fie responsabilă de dezvoltarea sistemului, să înfiinţeze toate centrele de numărare la nivel naţional, patru-cinci la număr în aceste regiuni, ceva similar regiunilor de dezvoltare, mai multe judeţe arondate unor centre de numărare, în acelaşi timp retailerii să cumpere toate aşa-zisele RVM-uri, acele automate, în acelaşi timp să se dezvolte şi sistemul informatic care să lege aceste automate de sistemele de numărare şi să deconteze toată această sumă care va circula prin sistemul SGR. (…) Eu văd partea plină a paharului. Mi se pare absolut normal ca cei care aşteaptă de atâta timp să vadă sistemul funcţional să vadă partea goală a paharului”, a afirmat ministrul Mediului,

Articol complet pe Financiarul.ro - Evenimente