Orban, referitor la obligativitatea purtării măștilor: „“Nu poţi să impui această obligativitate atâta timp cât nu există o capacitate de producţie”

În vreme ce din ce în ce mai multe localități cer ca oamenii să poarte măști la ieșirea din case, premierul Ludovic Orban a susținut că, deși se recomandă folosirea acestor măști de protecție, nu se poate impune obligativitatea dacă nu se poate asigura capacitatea de producție.

Premierul a menționat că se discută cu reprezentanții unor companii pentru acreditare în așa fel încât să se poată produce cât mai multe măști.

Nu sunt indicate măștile improvizate

“Nu poţi să impui această obligativitate atâta timp cât nu există o capacitate de producţie care să-i ofere fiecărui cetăţean posibilitatea de a achiziţiona la preţuri decente, preţuri rezonabile, cantităţile de măşti necesare. Sigur că există această recomandare, dar cine se apucă să impună această obligativitate fără să ofere cetăţenilor posibilitatea de a găsi aceste măşti… Aici improvizaţiile nu cred că fac bine. Pentru cetăţeni trebuie aşa numitele măşti chirurgicale care oferă un grad de protecţie important şi care nu sunt pentru intrarea în contact apropiat cu persoane asupra cărora există riscul să fie infectate”, a afirmat Orban.

Vom avea mai multe măști

“Sunt deja producători români care fabrică astfel de măşti chirurgicale, de asemenea am discutat cu companii care se implică în mod voluntar. (…) Încercăm să acredităm noi companii pentru a creşte producţia internă şi putem impune astfel de obligaţii atunci când avem o cantitate suficientă accesibilă pentru cetăţeni, nu în perioada actuală în care efectiv aceste măşti nu se găsesc şi mai ales şi atunci când se găsesc, se găsesc la

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *