Klaus Iohannis: Starea de urgență se va mai prelungi cu încă 30 de zile!

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul și cu membri ai Guvernului.

La ședință au luat parte premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Se va prelungi starea de urgență!

„O primă concluzie ar fi că, în comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa de mare cum am observat în Italia sau Spania. Noi, din timp, am luat măsuri foarte ferme.

Însă, trebuie să va avertizez foarte clar: Nu este momentul să ne relaxăm! Nu este momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților!

Dacă respectăm indicațiile, evităm contactul ş.a.m.d. este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Nu suntem încă la vârful epidemiei. Trebuie să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților.

O veste bună! La început se știe că a fost puțin complicat de procurat materiale de protecție. Iată că avem deja primele rezultatele semnificative ale măsurilor luate de Guvern. Primim 2,5 milioane de măști pentru medici, aproximativ 5 milioane de măști pentru forțele de ordine și aproximativ 8 milioane de măști pentru populație.

Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *