Insitutul „Ana Aslan” se alătură luptei cotra coronavirus. Spitalul își deschide porțile pentru a primi bolnavi de covid

Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan” este gata să primească primii medici ce vor lucra în Spitalul militar ROL 2, pentru ca în scurt timp, aici să poată ajunge și primii pacienți infectați cu noul coronavirus, SARS-COV-2.

În vreme ce pacienții vor fi primiți și tratați în Spitalul ROL 2 și în corturi militare amenajate pe platforma de la Otopeni, personalul medical nu va ieși din acea zonă și va fi cazat în interiorul Institutului Ana Aslan. Pentru a nu își pune în pericol persoanele dragi și familiile, echipele medicale vor locui aici, prin rotație, două-trei sau chiar patru-trei săptămâni.

“Pe perioada temporară în care pe platforma Institutului va funcționa Spitalul ROL 2, am reorganizat circuitele astfel încât să asigurăm trasee separate pentru personalul medical care va deservi acest spital. Circuitele nou create asigură o separare a accesului, astfel încât personalul neinfectat să nu se intersecteze cu cel care are potențial de infectare.” – dr. Antoaneta Bucur, director medical I.N.G.G. “Ana Aslan”.

Nu au fost reabilitate doar circuitele astfel încât să existe un risc de infectare cât mai redus, dar și spațiile de cazare. Mai multe echipe medicale au lucrat două săptămâni în trei schimburi, timp în care au renovat și zugrăvit mai bine de 7000 de mp de pereți și au schimbat aproape 1000 de mp de tarkett medical. În total, 50 de camere cu baie proprie au fost zugrăvite, dotate și mobilate de la zero cu bani din donații dar și din fondurile proprii ale spitalului.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *