Site icon FIN

În România, toamna începe cu vreme rea, cod Portocaliu de ploi puternice

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 1 septembrie 2022, o avertizare meteo de tip Cod Portocaliu de ploi puternice în 14 județe  din ţară.

ANM a emis joi un Cod Portocaliu de ploi puternice

 

În contextul avertizărilor, se numără o avertizare meteo de tip Cod Portocaliu de ploi puternice, care va afecta 14 județe începând de joi (ora 12:00), până vineri (ora 21:00). Județele vizate sunt: Alba, Arad, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mureș, Mehedinți, Olt, Sibiu, Timiș și Vâlcea.

În Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și în Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.

Iar o averizare, Cod Galben de averse și vijelii  în vestul, centrul, nordul și sud-vestul României

Meteorologii au emis și o avertizare meteo de tip Cod Galben de averse și vijelii, care se va manifesta în vestul, centrul, nordul și sud-vestul României și la munte.

De altfel, a fost emisă și o avertizare meteo de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat deja în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până vineri la ora 21.00. În această perioadă de timp (joi 10:00 – vineri 21:00), se vor semnala averse cu caracter torențial în vestul, centrul, nordul și sud-vestul României și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată

Articol complet pe Financiarul.ro - Evenimente