Site icon FIN

Cum ar putea florile să combată excesului de viteză al șoferilor?

Un consiliul parohial, dintr-o zonă rurală din Marea Britanie a plantat flori pe marginea drumului ca să-i determine pe șoferi să reducă viteza. De altfel, această inițiativă a debutat la începutul pandemiei.

Astfel, o locuitoare din satul Long Newnton, SUa Wykes, spune că florile nu doar au atras mai multă faună sălbatică, dar i-au determinat pe șoferi să încetinească, arată BBC.

în afirmaţiile sale,”Orice putem face pentru a încetini traficul în sat va fi benefic pentru comunitate”, afirmă ea.

Din punct de vedere pshihologic, ”Dovezile au arătat că, dacă introduceți lucruri precum florile sălbatice, șoferii vor încetini, deoarece au impresia că vin într-un loc îngrijit”, susține Jenny Forde, membru al cabinetului pentru sănătate și bunăstare din cadrul Cotswold Council.

De altfel, consiliul parohial Newnton a pus în practică diverse metode de-a lungul anilor pentru a descuraja  circulaţia cu viteză în satele din zonă. Cea mai recentă: organizarea unei campanii de crowdfunding, care s-a soldat cu strângerea a aproape 8.000 de lire sterline pentru măsuri de calmare a traficului.

În acest fel, banii vor fi folosiți pentru finanțarea unui program de îngrijire de trei ani pentru florile sălbatice.

În plus, s-a instalat un semn care clipește și înregistrează date atunci când șoferii încalcă limita de viteză de 48 km/h.

Articol complet pe Financiarul.ro - Evenimente