Coreea de Nord a prezentat în premieră imagini cu rachetele cele mai avansate din arsenalul țării, inclusiv ultimul model de rachetă hipersonică

Kim Jong Un şi sora sa Kim Yo Jong au participat la o expoziţie de armament cu  rachetele cele mai avansate din arsenalul țării, inclusiv ultimul model de rachetă hipersonică.  Coreea de Nord a prezentat noile arme, iar televiziuneanaţională a prezentat în premieră imagini cu rachetele cele mai avansate ale acestei ţări.

În cadrul acestei expoziţii, în imagini au fost văzute, printre altele, Colosul lui Kim, cea mai mare rachetă intercontinentală din arsenalul nord-coreean, Hwasong-16, şi noua rachetă hipersonică testată pentru prima dată cu câteva săptămâni în urmă.

Astfel, Hwasong-16 (sau Hwasong-17 cum era prezentată pe monitoare) a fost expusă pe enorma sa platformă mobilă de lansare constituită dintr-un transportator cu 11 osii.

Imaginile difuzate de postul de stat KCTV au arătat din diferite unghiuri şi Hwasong-8, noua rachetă hipersonică, cunoscută până în prezent doar dintr-o fotografie.

Ce spune Coreea de Sud?

Racheta hipesonică nord-coreeană e similară cu modelul chinez DF-17. Rachetele hipersonice sunt mult mai rapide decât rachetele convenţionale, balistice sau de croazieră. De asemenea, sunt mult mai dificil de detectat şi de interceptat de către sistemele de apărare antirachetă din prezent, potrivit The Drive.

Însă, experţii militari sud-coreeni susţin că modelul de rachetă hipersonică al Phenianului se află însă într-o fază incipientă de dezvoltare şi că va mai dura mult timp până când această armă va fi operaţională.

Totodată, pe lângă alte rachete de ultimă generaţie (Hwasong-15, KN-23, KN-24 şi KN-25), a fost prezentată şi o rachetă din familia Pukguksong (care funcţionează cu combustibil solid, ceea

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *