Ce se întâmplă cu leul românesc în anul 2022?

La întrebarea, ce se întâmplă cu leul în anul 2022 dar și care sunt provocările acestui an și așteptările economice pentru perioada care vine, răspunsul a fost oferit în Barometrul anual Moneycorp. Acesta a fost realizat cu sprijinul firmei de consultanță Frames în perioada 16-22 noiembrie 2021, pe un grup de 1225 respondenti, din domenii diverse, precum IT&C, FMGC, Horeca, asigurări, papetarie, echipamente, materii prime, sau turism, parteneri și colaboratori ai Moneycorp România.

Astfel, Barometrul anual Moneycorp indică care sunt provocările anului 2021 și așteptările economice pentru 2022.  Creșterea costurilor de producție, a materiilor prime & transportului și deprecierea cursului monedei naționale riscă să ducă economia pe minus în anul viitor, consideră managerii chestionați de Moneycorp România în cadrul celei de-a III-a ediții a barometrului anual privind starea economiei. Instabilitatea politică și temerile privind modul în care vor fi atrași banii din PNRR completează percepția investitorilor privind anul 2022.

Anul 2022 va fi un an plin de provocări, cu multiple incertitudini atât de natură economică, socială, politică și, bineînțeles, sanitare. Evoluția pandemiei COVID a influențat semnificativ dinamica business-ului, iar perspectivele sunt cel puțin rezervate.

Mediul de afaceri s-a adaptat condițiilor pandemice în acest an

Potrivit barometrului anual  Moneycorp 2021-2022, în cadrul căruia au fost chestionați 1225 de manageri de companii din diverse domenii de activitate, mediul de afaceri s-a adaptat condițiilor pandemice în acest an.

Întrebați cum le-a afectat noul val de COVID business-urile, cei mai multi respondenti (26,8)% au afirmat că nu au înregistrat o variație semnificativă.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *