Ce ne mai poate salva economia în urma coronacrizei. Soluția care ne-a pus pe picioare în anii 90 ar putea fi luat în calcul și acum!

Guvernul a avut în această perioadă mai multe întâlniri cu organizații importante din mediul de afaceri, demonstrația că tema econmică începe să intereseze din ce în ce mai mult. Soluții sunt în căutare. Una dintre cele mai mari probleme este structura economică a României. Exportăm muncă ieftină, adică materii prime și importăm produse finite. Un economist face o analiză a situației economice a țării și propune câteva soluții. Cea mai relevantă, propune un nou „Pact de la Snagov”.

Criza medicală urmează să schimbe lumea pe care o știam până acum, și din punct de vedere economic. Cu alte cuvinte, se pare că ne îndreptăm spre o realitate de tipul „fiecare se decurcă așa cum poate”. În această situație, România are nevoie să își găsească propria soluția de salvare. Șomajul este într-o continuă creștere, probabilele reduceri de salarii vor duce  la scăderea puterii de cumpărare și de aici, la o pantă descendentă a cererii.

Reacțiile vor fi în creștere. Această dramă socială a mai avut loc la mijlocul anilor 90. În acea perioadă, țara a întârziat privatizările eficiente, făcând mai degrabă unele caracterizate ca fiind „tunuri financiare”. Sau țepe. Din punct de vedere strategic, nici poziționarea României în lume nu era foarte limpede: orientați spre Occident, însă cu gândul la Est.

Declarația de la Snagov

Oamenii politici de la acea vreme au găsit totuși puterea de a cădea la înțelegere pentru un proiect național prin care își uneau forțele pentru integrarea în Uniunea Europeană și NATO. În acest fel a apărut

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *