Site icon FIN

Care sunt ţările cu cel mai ieftin internet

În România, nu se plăteşte foarte mult pentru internet, comparativ cu alte țări, iar asta se vede în cea mai recentă analiză a prețurilor la internet din Europa și din lume.

Astfel, România se află pe locul 26 în lume și pe locul al treilea în Europa de Est în clasamentul statelor cu cel mai ieftin internet mobil. Mai exact, prețul mediu plătit în România pentru 1 GB de date mobile este de 0,45 dolari.

În anul trecut, în topul țărilor din întreaga lume, România a urcat puternic în acest an, de pe poziția 66, iar tarifiul mediu s-a redus de la 1,18 dolari pentru 1 GB trafic de internet mobil. De asemenea, în regiune, cel mai ieftin internet mobil este disponibil în Republica Moldova și Polonia, unde tariful mediu este 0,26 dolari pentru 1 GB și respectiv 0,41 dolari pentru 1 GB.

România, pe locul 3 în Europa de Est, la cel mai ieftin internet mobil

În contextul analizei respectivă au intrat 233 de țări. Pe plan mondial, Israel este statul cu cel mai mic tarif mediu la internet mobil (0,04 dolari pentru 1 GB). Pe de altă parte, Insula Sfânta Elena are cel mai scump internet mobil din lume (41,06 dolari pentru 1 GB).

În plan mondial, istoria internetului își are originea în eforturile de construire și interconectare a rețelelor de calculatoare care au apărut din cercetare și dezvoltare în Statele Unite și au implicat colaborări internaționale, în special cu cercetători din Regatul Unit și Franța.

În ceea ce privește țara

Articol complet pe Financiarul.ro - Evenimente